Förödelsen blev stor efter explosionen tidigt en morgon i slutet av september. Sju uppgångar i fastigheten, sammanlagt 140 lägenheter, utrymdes.
Nu, ett halvår senare, har de flesta av hyresgästerna kunnat flytta tillbaka. En uppgång hade "inflyttning" den första april.
– Två uppgångar återstår. Preliminärt kan de boende där flytta tillbaka i höst, eller vid årsskiftet, säger Jessica Bengtsson, kommunikationschef hos fastighetsägaren Ernst Rosén.
40 lägenheter finns i de uppgångar som fortfarande renoveras.
Den misstänkte mannen hittades död i Göta älv några dagar efter explosionen. Det finns ingen misstanke om att han utsatts för brott.
Inte fått förklara
Han var häktad i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse. Efter dödsfallet avskrevs misstankarna.
– Är någon avliden kan man ju inte hålla förhör med den personen. Man kan inte heller få personens skuld prövad i domstol, påpekar åklagaren Maria Thorell.
– Då kan man inte säga att någon är skyldig. Han har inte fått förklara sig, tillägger hon.
Misstankarna berodde i första hand på att mannen haft tillgång till det utrymme där explosionen skedde, och att han under dagarna innan köpt butan- och propangas, tändare och tändstickor samt dunkar med bensin.
Utredningen visade också att mannen haft bensin på sina skor, och att det i en telefon som han hanterat gjorts sökningar på bland annat sökorden butan, propan och explosivt.
– Brännbara vätskor har orsakat explosionen, säger åklagaren.
Kritik mot media
Maria Thorell vill inte säga något om eventuellt motiv till det som hände.
Ingen annan misstänks ha varit inblandad i dådet.
Åklagaren uttrycker viss kritik mot massmedias hantering av händelsen.
– I början, när vi letar efter en person... det skrivs så mycket, och personen förstår att den är eftersökt. Det gör inte att det blir lättare att hitta personen, anser kammaråklagare Maria Thorell.