Utrymdes efter misstänkt bomb – en gripen

Ett misstänkt farligt föremål i Norrköping gjorde att polisen utrymde ett flertal flerfamiljshus under lördagen. En man i 25-årsåldern är nu anhållen, skäligen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Nationella bombskyddet befinner sig i Norrköping med anledning av att ett misstänkt farligt föremål har hittats i Åby. Arkivbild.

Nationella bombskyddet befinner sig i Norrköping med anledning av att ett misstänkt farligt föremål har hittats i Åby. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Brott2022-09-03 16:31

Det misstänkta föremålet hittades vid en bil på en öppen parkeringsplats i närheten av flerfamiljshus i stadsdelen Åby strax före lunch på lördagen. Polisen vill inte gå in på hur föremålet ser ut men säger att det bedöms kunna vara farligt. Flera adresser utrymdes, och andra beordrades att hålla sig inomhus.

– Jag har inget exakt antal men det kommer naturligtvis påverka en hel del personer, sade Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen till TT vid 16-tiden.

Utrymningen pågick sedan i flera timmar. På kvällen kunde det nationella bombskyddet flytta föremålet med hjälp av en robot. Det transporterades sedan vidare för spårsäkring.

Kort därefter kunde en man i 25-årsåldern gripas på en annan adress i Norrköping. Efter förhör anhölls han av åklagare, skäligen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt polisen är Åby ett tryggt och lugnt område som "inte sticker ut".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!