Vapensmugglare fast i tullens fälla

Tullen valde att vänta när en vapensmugglare avslöjades i Trelleborg. Det ledde till att ytterligare två personer kunde gripas och en stor mängd narkotika beslagtas, skriver Sydsvenskan.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-04-14 18:33

I oktober förra året fattade tullen misstankar mot en bil som kom med färjan i Trelleborg.

Mannen som körde bilen fick vänta i ett avskilt rum medan fordonet undersöktes. Det visade sig att det fanns ett lönnfack som innehöll sju laddade pistoler och en magnumrevolver med ammunition.

Tulltjänstemännen bytte ut vapnen mot attrapper och mannen fick köra vidare medan tullkriminalens spanare följde efter. I ett parkeringshus i Malmö slog de till. Bilföraren och en annan man som han träffat i garaget greps. Förutom vapnen hittades även två kilo amfetamin.

Dessutom fanns en ytterligare man i parkeringshuset. Mannen gav ett nervöst intryck och hans fordon undersöktes. I bilen fanns 300 gram kokain och i hans bostad hittades ytterligare ett kilo kokain.

Den mannen dömdes för några veckor sedan till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

Nu har vapenkuriren som körde bilen dömts till fyra års fängelse för synnerligen grov vapensmuggling. Den man han träffat i garaget döms till sex och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott och synnerligen grov vapensmuggling. Han utvisas också och förbjuds att återvända till Sverige fram till 2037.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!