Ytterligare fyra anhållna efter påskupploppen

Ytterligare fyra män har gripits och anhållits för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i samband med upploppet i Sveaparken i Örebro förra påsken.

Tre polisbussar i brand i Sveaparken i Örebro under upploppen.

Tre polisbussar i brand i Sveaparken i Örebro under upploppen.

Foto: Kicki Nilsson/TT

Brott2023-01-18 10:42

De anhållna är alla hemmahörande i Örebro län och är mellan 19 och 25 år gamla. De misstänks för att "genom våld och hot om våld ha stört polisen i sitt arbete", skriver polisen på sin hemsida.

Under påskhelgen uppstod oroligheter på flera orter till följd av Rasmus Paludans planerade koranbränningar.

Paludan, partiledare för högerextrema Stram kurs, besökte – eller planerade att besöka – Örebro, Linköping, Norrköping, Landskrona, Malmö och Stockholmsförorten Rinkeby, något som följdes av våldsamma upplopp med skadegörelse och våld främst riktat mot polisen.

Hittills har 48 personer frihetsberövats sedan upploppet, enligt polisen. Flera har dömts till mångåriga fängelsestraff. Utredningen är dock långt ifrån klar, enligt kommenderingschef Emelie Bodegrim.

"Dag ett var många poliser i parken, därefter har många funktioner dragit utredningen framåt och gör så fortfarande. När vi är klara har vi många förövare lagförda för det angrepp polisen utsattes för den där dagen", säger Bodegrim i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!