Polisen intensifierar jakten på sexköpare i Bohuslän

Polisen intensifierar jakten på sexköpare i Bohuslän och Västsverige. –Vi vill få in fler tips från allmänhet, uthyrare och taxi, säger Susanne Arvidsson, lokalpolisområdeschef i södra Fyrbodal.

I Västsverige ökar jakten på sexköpare och bland annat uppmanas bostadsuthyrare att kontrollera vad boendet verkligen används till. Arkivbild.

I Västsverige ökar jakten på sexköpare och bland annat uppmanas bostadsuthyrare att kontrollera vad boendet verkligen används till. Arkivbild.

Foto: Polisen/TT

Brottsbekämpning2021-07-20 11:50

Prostitution är inte ett storstadsfenomen, hävdar polisen i ett pressmeddelande, och exemplifierar med att det gjorts en insats i Borås och att polisen agerat mot en misstänkt bordell i Trollhättan. Den sistnämnda hade kopplingar till både Skaraborg och den så kallade Fyrbodalregionen som omfattar bland annat Bohuslän och Lysekil.

Nu aviserar polisen en informationssatsning i Fyrbodal som ska starta inom ett par veckor.

– Köp av sex och koppleri är prioriterade brott och vi vill helt enkelt agera, säger Susanne Arvidsson som är lokalpolisområdeschef i södra Fyrbodal.

Prostitutionsverksamhet rör sig ofta från ort till ort för att minska risken för upptäckt.

– Vi är inne i en tidsperiod då det hyrs ut många boenden. Fastighetsägare bör till exempel kolla att det är samma person som hyrt boendet och sedan bor i det, om det kommer många besökare och vad som slängs i soporna, om det är många kondomer, säger Susanne Arvidsson.

Antalet anmälningar om sexköp och koppleri i Fyrstadsregionen har varit konstant under flera år, men det finns ändå flera anledningar till att genomföra informationskampanjen, anser Arvidsson

– Vi vill få en bättre bild av omfattningen och få in anmälningar som vi kan agera på.

Fotnot. Ordet Fyrbodal är en sammansmältning av Fyrstad (Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Lysekil), Bohuslän och Dalsland. I Fyrbodalregionen bor cirka 270 000 människor fördelade på 14 kommuner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!