150 tigrar beslagtas årligen i illegal handel

Den illegala handeln med tigrar och tigerdelar lever vidare, enligt WWF:s färska rapport. Organisationen kräver nu kraftiga skyddsåtgärder.

Ett tigerskinn som beslogs av gränspoliser på Heathrowflygplatsen i London 2013. Arkivbild.

Ett tigerskinn som beslogs av gränspoliser på Heathrowflygplatsen i London 2013. Arkivbild.

Foto: WWF-UK/TT

Djur2022-11-02 06:15

Varje år beslagtas omkring 150 tigrar i den illegala handeln. Det visar en ny rapport av organisationen Traffic med stöd av Världsnaturfonden (WWF).

Varje del av tigern säljs i den illegala handeln. Enligt rapporten har tigerdelar konfiskerats från över 3 000 tigrar i 50 länder under perioden januari-juni i år. Flest beslag görs i Indien, Kina och Indonesien.

Allt fler produkter från tigrar uppfödda i fångenskap konfiskeras, enligt WWF. Thailand och Vietnam är de länder med högst andel beslagtagna tigerdelar från tigerfarmer med 81 respektive 67 procent.

Den vanligaste varan som konfiskeras är tigerskinn.

"Länderna i Sydostasien behöver göra allt för att skydda sina vilda tigrar samtidigt som de brottas med tigerfarmer som förser den illegala handeln med tigrar. Kraftiga åtgärder krävs av regeringarna för att minska trycket på de vilda tigerpopulationerna", säger Louise Carlsson, tigerexpert på WWF Sverige, i ett pressmeddelande.

I vissa delar av världen anses produkter från tigern kunna förebygga och bota sjukdomar, skriver WWF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!