Det har varit en emotionell bergochdalbana för personalen på Borås djurpark de senaste dagarna.
Först lyckan över två afrikanska elefantkalvar inom mindre än två veckor.
Sedan stor oro för den förstfödda kalven, som förskjutits av flocken.
– Tyvärr är prognosen inte så bra, sade Therese Hård, djurparkens zoologiska chef, till TT tidigare under torsdagen.
"Fick somna in"
Och på kvällen kom det beskedet att elefantkalven hade dött, rapporterar P4 Sjuhärad.
"Trots tre dygn av intensivvård med veterinär och djurvårdare som vakade vid hennes sida dag som natt, lämnade den lilla kalven oss i dag. Hennes kropp orkade inte mer och hon fick somna in", skriver djurparken på Instagram.
Honkalven föddes den 26 mars. Men när nästa elefantkalv föddes i måndags valde flocken att lägga allt fokus på den i stället, vilket Borås Tidning tidigare rapporterat om.
– Vi har ingen möjlighet att påverka flockens beslut, men direkt när vi såg det tog vi in henne i behandling, sade Therese Hård.
"Oerhört viktig"
Den internationella naturvårdsunionen IUCN höjde i mars hotstatusen för de afrikanska elefanterna, som delas upp i savann- respektive skogselefanter.
Det gör det pågående intensivvårdsarbetet på Borås djurpark extra viktigt, konstaterar Therese Hård.
– På 100 år ungefär, från början av 1900-talet, har det gått från tio miljoner till ungefär 400 000 afrikanska elefanter i det vilda, säger hon.
– Så förutom det känslomässiga, där man blir lika engagerad oavsett om det är någons hund eller en elefantkalv, så finns ett biologiskt värde. Man har en väldig ödmjukhet inför det, att varje individ är så oerhört viktig.
Det gäller å andra sidan även hankalven som föddes i måndags.
– Det är fantastiskt. Den kalven fungerar väldigt väl med flocken och den individen är ju lika viktig för sin arts fortlevnad. Det ger onekligen dubbla perspektiv på en arbetsdag, säger Therese Hård.