Krogstorps Sky årets polishund

Engagemang, initiativförmåga, kompetens och arbetsvilja, det är några av egenskaperna som har kvalificerat schäfern Krogstorps Sky till utmärkelsen årets polishund 2023.

Sky och hennes förare Magnus Stenlilja. Pressbild.

Sky och hennes förare Magnus Stenlilja. Pressbild.

Foto: Svenska Kennelklubben

Djur2023-10-27 03:11

Tillsammans med sin förare Magnus Stenlilja tjänstgör sexåriga Sky som kombihund, vilket innebär att hon är en patrullhund som även har utbildats för vapen- och narkotikasök. Sky har bland annat hittat 24 försvunna personer på räddningssök de senaste två åren.

”Hon älskar att jobba som polishund. Hon är en bra spårhund men framför allt en grym sökhund. Jag litar till 110 procent på henne, finns det någon där ute och hon får rätt förutsättningar då lyckas hon”, säger Magnus Stenlilja i ett pressmeddelande från Svenska Kennelklubben.

Sky har varit i tjänst som polishund sedan 2019 och är verksam vid Region Väst med Skövde som bas. Magnus Stenlilja beskriver henne som en hund med väldigt hög arbetslust som är nyfiken på sin omgivning och rolig att jobba med.

"Utmärkande för hennes arbetssätt är att hon tar sig tid för att stanna upp och sortera intrycken innan hon börjar arbeta, för att avgöra vilket som är det bästa sättet. Och så ger hon sig aldrig", säger han.

Schäfern Krogstorps Sky är en mästare på att fångar busar och hitta narkotikagömmor. Pressbild.
Schäfern Krogstorps Sky är en mästare på att fångar busar och hitta narkotikagömmor. Pressbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!