Det första samtalet till polisen kom tidigt i onsdags, då ett tidningsbud fått syn på en illgul orm i ett buskage utanför en fastighet på Eriksfältsgatan i Malmö.
Polisen ringde i sin tur Malmö reptilcenter som fångade in ormen, en cirka 1,5 meter lång och misslynt råttsnok.
– Den var på dåligt humör och fångades in mot sin vilja, konstaterar Frank Madsen, reptilcentrets ägare.
Bara några timmar senare var det dags igen. Då hade en lika gul råttsnok synts till vid en förskola i kvarteret.
– Det var bara att hoppa in i bilen igen. Och orm nummer två var lika stor den, cirka 1,5 meter. Och den var lika sur, säger Frank Madsen.
En meter lång
På torsdagen fick Frank Madsen agera ormfångare för tredje gången, sedan en fastighetsskötare ringt direkt till honom om en orm i källaren. Även denna gång hade fyndet gjorts på Eriksfältsgatan. Då var det en cirka en meter lång kungspyton som fått nog och ringlat iväg.
– Vaktmästaren fick syn på ormen när den försökte smita in i ett källarutrymme, säger Madsen.
I källaren hittades också plastbackar med trasiga lock. Sannolikt har någon tröttnat på ormarna, placerat dem i backarna och lämnat dem.
I arresten
Det fjärde reptilbeslaget gjordes natten till lördag. Då var det återigen en råttsnok som hittats utomhus i kvarteret. Eftersom det var mitt i natten fick patrullen själv fånga in ormen och tillfälligt härbärgera den i ledig arrest.
– Nu hoppas jag att det är slut på ormar, men det är det ju ingen som vet, säger Frank Madsen.
Varken kungspyton eller gul råttsnok är giftiga.
– Men de är fortfarande på dåligt humör. Pysslar man inte med sina djur blir de jobbiga att hantera, säger Frank Madsen.
Enligt honom är det inte vanligt att ormägare överger sina djur. Däremot händer det ibland att ormar rymmer, särskilt när det är varmt och fönster och dörrar står på glänt.
– En gång ringde en person som hade fått in en tre meter lång pytonorm i sin lägenhet. Ormen hade tagit sig in via balkongen.