– Den är snygg att se på, men vi använder den kanske bara två gånger per år, säger Rima Taheri Abkenar från Köpenhamn.
Annette Breth Klausen från Århus åker inte heller över så ofta.
– Jag har inte använt bron så mycket själv, jag är från Jylland. De var tre år sedan sist, säger hon.
Ändå tror hon att bron är något mer än infrastruktur av stål och betong.
– Ja, jag tror det ger en slags samhörighet. Att vi är förbundna i och med bron.
Dämpad födelsedag
Öresundsbron fyller jämnt. När förbindelsen över sundet öppnade för 20 år sedan blev det folkfest, minns Egon Nielsen som är ute på sin morgonpromenad nere i ett solstänkt Dragör hamn.
– Vi firade och vi gick halvvägs ned med barnen och tillbaka. Det var fest... Men allt som sker nu dämpar det hela.
Tanken om ett gränslöst Öresund har även den drabbats hårt när vårens coronavirus dragit fram. I mars meddelade Danmarks statsminister att gränsen mot Sverige skulle stängas. Sedan dess har den tilltänkta gränslösa regionen – med dess relationer, arbetstillfällen, kultur och näringsliv – fått ta ett steg tillbaka.
Under nedstängningen har danskarna kört till sommarhus och gym på svenska sidan – medan svenskar som velat åka över plötsligt fått ett omfattande regelverk, gränskontroll och i vissa fall inreseförbud att förhålla sig till.
TT: Har det här skadat relationerna i Öresundsregionen?
– Ja, på ett eller annat sätt. Till slut blir folk sura, de vill ha öppet. Men man måste ju tänka på konsekvenserna med, folk dör av corona, tycker Egon Nielsen i Dragör.
"En gång i månaden"
På gatorna i Malmö har få som TT talar med faktiskt varit över på danska sidan på senare tid.
– Just nu inte så mycket. Jag pluggar och jobbar här. Men kanske i framtiden? Om jag får jobb och ska pendla, säger Sari Månsson.
Öresundsbron gör att det går snabbt att åka över, och har öppnat upp för att knyta kontakter på andra sidan, tycker Dzevad Deordevic i Malmö.
– Jag har haft nytta av den. Kanske en gång i månaden, när jag träffar bekanta i Helsingör, säger han och fortsätter snabbt:
– Men inte nu då.
Svenskar på jobbet
För Malmöbon Mikael Nilsson har bron varit vägen ut till Europa – han åker några gånger varje år. För Sverige som land är förbindelsen troligtvis mycket viktig, säger han.
– Jag tror att det är viktigt med transporter och tillgänglighet. Den är nog viktigare för oss än för danskarna – vi exporterar ju mer utåt än vad de gör, säger han.
Att svenskarna använder bron flitigt är också köpenhamnaren Niklas Emil Hahns erfarenhet.
– På mitt förra arbete var hälften svenskar eller danskar som bodde i Sverige som körde hit för att arbeta, berättar han.
TT: Har bron fört oss närmare varandra?
– Jag tror den har gjort att fler kanske kör fram och tillbaka – men politisk vet jag inte hur stor skillnad den gör. Vi hade ju samarbete förr med, innan bron fanns. Men den har ju inte skadat, i alla fall.