Uppgifterna bekräftas av Sveriges vaccinationssamordnare Richard Bergström. Det rör sig om ett vidareförsäljningsavtal som även omfattar Norge och Island.
Curevacs vaccin är ännu inte godkänt och avtalet rör framtida leveranser.
Vidareförsäljningen tas inte från de vaccindoser Sverige redan tilldelats, utan från de doser EU-länderna gemensamt köpt in.
"Alla medlemsländer har avstått en liten andel", skriver Bergström i ett mejl till TT.
Schweiz regering uppger att landet även tecknat separata avtal om sex miljoner vaccindoser vardera från läkemedelsbolagen Novovax och Moderna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Avvaktar med godkännande
Beskedet kommer samtidigt som det schweiziska läkemedelsverket Swissmedic beslutat att avvakta med att godkänna Astra Zenecas vaccin, som landet har beställt 5,3 miljoner doser av.
Swissmedic vill invänta resultatet från pågående studier av vaccinet i Nord- och Sydamerika, som tiotusentals personer är inblandade i.
Tidigare studier av Astra Zenecas vaccin har inte kunnat ge tydliga besked om hur effektivt vaccinet är för äldre personer.
"Så fort som resultaten har tagits emot kan ett tillfälligt godkännande utfärdas", skriver myndigheten i ett uttalande.
Folkhälsomyndigheten i Sverige rekommenderar att Astra Zenecas vaccin inte ges till personer som är 65 år eller äldre eftersom det saknas data på dess effektivitet i åldersgruppen.
Sverige förmedlar
Avtalet om svensk vidareförsäljning av Curevacs vaccin är det senaste i en rad liknande överenskommelser.
Sedan tidigare har Sverige åtagit sig att för EU:s räkning förmedla vaccin från Pfizer/Biontech, Moderna och Janssen Pharmaceutica till Norge och Island. I avtalet om vidareförsäljning av Astra Zenecas vaccin, som kom i oktober, omfattas förutom Norge och Island även Schweiz.
I samtliga fall rör det sig om vaccindoser som EU:s medlemsstater gemensamt har avstått.