Det är fotspår från White Sands i New Mexico som undersökts med hjälp av den amerikanska myndigheten US Geological Survey, ungefär motsvarigheten till Sveriges geologiska undersökning.
Människorna klev i mjuk lera vid en grund sjö, som i takt med att årtusenden passerat förvandlats till ett snustorrt ökenliknande landskap, skriver brittiska Bournemouth University som deltagit i forskningen.
Ska man vara petig så är det inte spåren i sig som forskarna daterat, utan de frön från gräs som finns i lagren ovanför och under fotspåren, med kol-14-metoden.
Hopp och lek
Fotavtrycken är de äldsta spår som hittats av mänsklig närvaro på de amerikanska kontinenterna, och kommer främst från barn och tonåringar.
– Barn tenderar att vara mer energiska. De leker mer, hoppar upp och ned, säger forskaren Sally Reynolds till The New York Times.
Även djur som mammutar, jättesengångare och jättevarg har hittats i närheten, vilket ger en bild av vilken fauna som dåtidens människor levde bland.
"Det är en viktig plats, för alla stigar som vi hittat visar att människor och utdöda djur interagerat i landskapet", säger Reynolds i universitetets pressmeddelande.
Hur kom de dit?
De nya resultaten ställer alltså till en del för teorierna kring hur människan egentligen tog sig till Nord-, Mellan- och Sydamerika. Tidigare har de flesta forskare trott att människan kom dit efter den senaste istiden, när den smältande isen öppnade nya migrationsvägar. Men människorna verkar alltså ha funnits där när istäcket var som mest utbrett.
Det finns en del forskare som fortfarande är skeptiska till fynden. Det skulle möjligtvis kunna vara så att fröna på något sätt absorberat äldre kol, vilket skulle kunna få dem att framstå som äldre än vad de är.
Studien har publicerats i tidsskriften Science.