Statsministern och försvarsministern kommer att besöka Bodens artilleriregemente och Norrbottens regemente, skriver regeringen i ett pressmeddelande.
Det sker på årsdagen för Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina.
Enligt uppgift till TT består det nya militära stödpaket, som är det elfte i ordningen, av bland annat stridsvagnar och luftvärn.
"En nära dialog"
Pål Jonson kommenterade i onsdags möjligheten för Sverige att skänka Leopardstridsvagnar till Ukraina utan att bekräfta något.
– Vi är öppna för det och vi för en nära dialog med framför allt Tyskland om det, sade han då.
Pål Jonson betonade samtidigt att Sveriges huvudbidrag när det gäller markstrid är de redan utlovade 50 Stridsfordon 90. Förberedelser pågår också för att skicka artillerisystemet Archer.
Om det nu blir aktuellt att också bidra med stridsvagnar till det ukrainska försvaret skulle det enligt Jonson vara en stark signal.
Svenska försvaret har 120 Leopardstridsvagnar.
Utlovade leveranser
Stridsvagnar är tillsammans med luftvärn, artillerisystem och stridsflygplan det som Ukraina efterfrågar mest.
Flera länder har den senaste tiden förbundit sig till att skicka stridsvagnar.
Storbritannien planerar en leverans av stridsvagnen Challenger 2 i mars. Tyskland, Polen och Kanada har lovat att skicka Leopard 2-stridsvagnar, med en första tysk leverans i april.
Finland uppgav på torsdagen att landets försvarsmakt avstår tre Leopard 2- stridsvagnar till Ukraina. Norge har tidigare aviserat att man ska ge åtta.
Inom några månader väntas också 178 äldre stridsvagnar av Leopard 1-typ från Tyskland, Danmark och Nederländerna anlända till Ukraina.