Busch till attack: S har svikit

Ebba Busch (KD) anser att Socialdemokraterna har svikit en del av landets medborgare. Enligt Kristdemokraternas partiledare har regeringen inte hanterat Sveriges svåra situation till följd av coronavirusets spridning tillräckligt kraftfullt.

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S). Arkivbild.

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S). Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Hälsa och sjukvård2020-04-11 03:30

I en intervju med Dagens Nyheter kommenterar hon det höga antalet döda bland personer som har fått vård eller annan service genom äldreomsorgen.

– Jag blir bedrövad när jag hör det här. Dels för att vi riktade väldigt stark kritik redan innan coronakrisen att det här är medborgare som jag menar att socialdemokratin har svikit och delar av Sverige som socialdemokratin har glömt i sin strävan efter makten, säger Ebba Busch till tidningen.

Hon anser också att anställda inom välfärden lämnats i sticket.

– De får betala priset för att Sverige inte tog höjd för en kraftigt förvärrad situation och inte hade större beredskap för att hantera det här svåra läget tidigare.

Justitieminister Morgan Johansson (S) skriver på Twitter att uttalandena är ett "riktigt osmakligt påhopp, särskilt med tanke på att KD ansvarar för äldreomsorgen i Stockholm".

Morgan Johansson skriver att S gärna tar en debatt med KD, "men det får bli efter det att Sverige tagit sig igenom smittkrisen".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!