– De håller avstånden här och verkar ta det på allvar, så jag känner mig inte coronaotrygg, säger han efter att ha fått håret vidgjort av frisören Katrine De Witt.
Han är nöjd med att Danmark nu tar alltfler steg mot en normal tillvaro.
– Jag tycker att det är ganska förnuftigt, eftersom det nästan är för få smittade danskar. Det är ju det som är problemet, så det är bra att de startar det gradvis. Vi behöver få igång landet igen, säger Christian Mejlvang.
Danmarks nedstängning i mitten av mars var snabb och knivskarp. Men öppnandet ska gå desto långsammare. Alla är medvetna om att virusspridningen kommer att ta fart igen, men frågan är i vilken takt. Danmark håller andan.
370 avlidna
Totalt vårdas i nuläget 81 coronapatienter i Danmark på intensivvårdsavdelning, varav 72 i respirator. Hittills har 370 personer avlidit i covid-19 (tisdagens statistik). Detta är siffror som många av de danskar vi pratar med är stolta över – men vad händer när samhället gradvis öppnas?
Förra veckan var det skolornas yngre elever och dagisbarnen som fick börja komma tillbaka. Denna vecka är det dags för yrkesgrupper som frisörer, psykologer, optiker och fysioterapeuter. Och de tar uppgiften på största allvar.
På salongen Rodeo Valby i Köpenhamn används bara varannan frisörstol för att det ska vara gott om plats mellan kunderna. Händer och redskap desinficeras mellan varje klippning och de drinkar och koppar med kaffe som annars brukar serveras kunderna här medan de får håret vidgjort uteblir nu på grund av virusrisken.
Stort ansvar
– När det nu börjar öppnas så säger de att viruset kommer att spridas mer igen, men inte mer än vad vi kan klara av. Och nu när de låter oss öppna först så kan vi visa regeringen att vi tar ansvaret på allvar, så att andra företag, som till exempel restauranger, också kan få öppna sedan, säger Tommy Nielsen, som tillsammans med Hoang Nguyen äger frisörkedjan Rodeo med sju salonger i Köpenhamnsområdet.
De tycker båda att Danmark har valt rätt strategi i kampen mot coronaviruset. Framför allt tror de att de drastiska åtgärderna gjorde att folk förstod allvaret i situationen.
Statsminister Mette Frederiksen (S) och drottning Margrethe, som de kallar "hela Danmarks mormor", var dessutom ett effektivt radarpar när budskapet skulle kommuniceras, anser de.
– Kombinationen av statsministern och drottningen har varit bra. För mig betydde det mycket – den ena talade till de yngre, den andra till de äldre, säger Hoang Nguyen.
Trög korvförsäljning
Det är inte riktigt lika ödsligt i centrala Köpenhamn som den första tiden efter nedstängningen, men fortfarande är Tivoli, souvenirbutikerna och många andra butiker och verksamheter stängda. På Rådhusplatsen går det inte något vidare för Helge Kragh, som för sju dagar sedan återupptog korvförsäljningen från sin pølsevogn.
– Det här är take away, så vi får ha öppet. Men för tre veckor sedan var det inga människor alls här. Det var helt tomt. Nu har det blivit lite, lite mer liv.
När vi frågar hur försäljningen går pekar han bara med tummen mot marken och rycker på axlarna. Lika illa är det för hans kollega på turiststråket Strøget en bit bort.
– Vi saknar alla svenska turister! Jag tror att omsättningen bara är 60 procent av vad den brukar vara, säger Henrik Rigtrup.
Många rekommendationer
På en av Strøgets sidogator har tatuerarlärlingen Jakob Holm precis återupptagit arbetet i tatueringsstudion Enter the Dragon Tattoo. I vanliga fall brukar gatan myllra av turister och köpenhamnare, men nu är den i stort sett öde.
Inför återöppnandet har studion fått en lång lista med myndighetsrekommendationer om hur virusskyddet ska upprätthållas – Jakob Holm tar fram en läsplatta och visar.
Kunderna måste boka tid i förväg och de får inte ha med sig vänner eller familjemedlemmar som stöd när han sätter igång tatueringsmaskinen. Både han själv och kunden måste bära munskydd – och självklart står flaskan med handsprit väl synlig mitt i studion.
För egen del är han inte rädd att bli smittad, trots att han kommer så nära sina kunder.
– Jag är mest rädd för min mammas skull. Hon har tidigare haft dåligt immunförsvar, så det är därför.