Tidigare har de dagliga dödssiffrorna bara gällt personer som avlidit på sjukhus. Siffrorna från landets statistikmyndighet för döda i bostäder och på äldreboenden har haft en fördröjning på en vecka.
– De här mer kompletta uppgifterna ger oss en mer full och uppdaterad bild av dödsfall, säger Yvonne Doyle, medicinsk chef på folkhälsoorganet PHE.
Hon säger att den informationen kommer att vara underlag för regeringens fortsatta arbete mot virusets spridning.
Räknas upp
Dessutom, påpekar Doyle, kan antalet döda komma att räknas upp ytterligare när dödsattester för personer som inte har testats når myndigheterna.
Den brittiska regeringen har haft som mål att kunna testa 100 000 personer per dygn i slutet av april men uppger nu att kapaciteten ligger på drygt 73 000.
Med onsdagens sammanställning har Storbritannien också gått om Spanien och Frankrike och är det land i Europa som har näst flest döda, efter Italien – som på onsdagen redogjorde för totalt 27 682 döda.
Bättre svar med tiden
I Spanien talade den officiella statistiken på onsdagen om totalt 24 275 döda och i Frankrike hade dödstalet stigit till 24 087.
Att få ännu pålitligare statistik över dödstalen i Storbritannien kommer att ta tid, säger Jonathan Van-Tam, den näst högst rankade medicinske tjänstemannen i landet.
En av de viktigaste bitarna att lägga i det pusslet är siffrorna för överdödligheten – hur många människor som dött den här säsongen jämfört med andra influensasäsonger, påpekar Van-Tam.
– Med tiden kommer vi att ha ett mycket bättre svar, säger han.