Minskning av inlagda i storstadsregionerna

Ytterligare 124 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige. De tre storstadsregionerna ser alla en kraftig minskning i antalet inlagda patienter.

Över en halv miljon människor har bekräftats smittade av covid-19 i Sverige. Arkivbild.

Över en halv miljon människor har bekräftats smittade av covid-19 i Sverige. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hälsa och sjukvård2021-02-03 14:03

Sammanlagt har 11 939 smittade avlidit i landet, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Totalt har 580 916 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19. 4 828 personer har vårdats på iva under pandemin.

Skåne har under den andra vågen varit hårt drabbat av virusets framfart, men de senaste fyra veckorna har antalet covid-patienter halverats på Skånes sjukhus, visar en lägesbild från regionen. På onsdagen vårdades totalt 264 patienter på regionens sjukhus.

I Stockholm har man sett en halvering av antalet inlagda covid-patienter sedan i december. 350 patienter vårdas just nu med covid-19 på regionens sjukhus.

En nedgång syns också i Västra Götaland, där man sett en 40-procenting minskning i antalet inneliggande patienter med covid-19 sedan den 5 januari. 343 patienter vårdas på sjukhus under onsdagen.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!