Region Kalmar lättar på rekommendationerna

Efter en snabbt avtagande smittspridning hävs merparten av de regionala virusrekommendationerna i Region Kalmar från och med måndag nästa vecka.

Inom Region Kalmar vårdas nu totalt elva patienter med covid-19 på sjukhus, vilket kan jämföras med 60 för en månad sedan. Arkivbild.

Inom Region Kalmar vårdas nu totalt elva patienter med covid-19 på sjukhus, vilket kan jämföras med 60 för en månad sedan. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Hälsa och sjukvård2021-05-27 10:40

Den enda kvarvarande regionala rekommendationen är att bära munskydd vid konstaterad smitta på arbetsplatser.

Smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin understryker att detta inte betyder att pandemin är över och att de nationella råden fortsatt gäller.

"Det är allas ansvar att bromsa smittan och när vi nu successivt öppnar upp samhället måste vi fortfarande göra det smittsäkert" , säger hon i ett pressmeddelande.

Om undervisning ska ske på distans i grund- eller gymnasieskolor avgörs av det lokala smittläget. På sjukhusen i Region Kalmar finns nu elva patienter med diagnosen covid-19, vilket kan jämföras med 60 för en månad sedan.

Att smittrycket minskat gör att regionen snart kommer att avsluta krislägesavtalet. Samtidigt ställer sjukhusen i Oskarshamn och Västervik om för att återgå till normal verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!