Stockholmare tatuerade in Tegnell

Statsepidemiologen Anders Tegnell har blivit ett namn på allas läppar under coronakrisen. Nu finns hans nuna ingraverad för alltid på en 32-årig stockholmares vänsterarm. –Det är klart att jag är ett fan, säger Gustav Lloyd Agerblad.

Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.

Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hälsa och sjukvård2020-04-27 20:22

Gustav Lloyd Agerblad hade ett 20-tal tatueringar sedan tidigare: bland motiven finns katter, enhörningar, hyllningar till kvinnorna i me too-rörelsen och till idrottsklubben Djurgården.

Sedan i måndags förmiddag har han ännu en tatuering, den här gången med den ständigt aktuelle statsepidemiologen Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten.

– Han verkar vara en väldigt sympatisk människa som ingjuter ett stort lugn hos mig, och det tror jag att han gör hos en stor del av befolkningen genom sitt sätt att vara.

– Tegnell förtjänar solidaritet och cred. Han har stått rakryggad genom krisen.

"Vi ska vara stolta"

Det är fortfarande för tidigt att slå fast om Sveriges öppnare strategi mot coronapandemin har varit framgångsrik eller inte, men Gustav Lloyd Agerblad kommer låta tatueringen sitta kvar även om det skulle visa sig i efterhand att Tegnell haft fel.

– Om det visar sig att den vägen som Sverige har valt tyvärr har lett till fler människors död än vad den kunde ha gjort är det naturligtvis djupt olyckligt, men samtidigt tycker jag att vi ska vara stolta över att vi i Sverige har kunnat på eget ansvar röra oss relativt fritt.

Uppskruvat tonläge

Han tycker att det är skrämmande hur vissa på nätet uttrycker sig om Anders Tegnell, och säger att det generella tonläget i debatten har skruvats upp på senare år.

– Det är bara att kolla hur vissa uttrycker sig om den här tatueringen. Jag tror inte att det är Tegnell som delar folket, utan att det snarare är folk som vill vara delade från varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!