Det är över tio år sedan Yanyah Milutinović kom från Eskilstuna till New York, den stad i den delstat som drabbats allra värst av coronaviruset i USA.
870 000 personer har bekräftats smittade av coronaviruset i USA och omkring 50 000 har avlidit.
I mitten av mars kände Yanyah Milutinović av de första symptomen. I flera veckor har hon isolerat sig i hemmet tillsammans med sin man och deras tvååriga dotter – som alla testats positivt. Via videosamtal får de uppdateringar från släktingar och vänner som är isolerade. Makens morfar ligger inne på sjukhus, troligtvis i corona, och familjen befarar att han ligger för döden.
– Det är det som är så läskigt. Man åker in helt själv på sjukhus och säger hejdå till sin familj och så vet man inte om vi får se dem igen, säger Yanyah Milutinović.
Spridning inom polisen
Via hennes instagramkonto följer hundratusentals personer familjens kamp mot sjukdomen, får tips på hur man kan träna hemma och har kunnat se hur familjen åker mil efter mil för att slutligen kunna ta ett coronatest på Long Island genom bilrutan.
Hur Yanyah Milutinović själv fick viruset vet hon inte men hon har haft allt från hosta och feber till kraftiga magsmärtor. Det kan ha varit på tunnelbanan, eller av hennes man, Risel Martinez, som arbetar inom New Yorks poliskår där smittan fått stor spridning, spekulerar hon.
Nästan 15 procent av staden New Yorks polisstyrka, 7 000 personer, var i första halvan av april sjuka och borta från jobbet, rapporterar CNN. Omkring 30 anställda inom polismyndigheten hade den 19 april avlidit i sviterna av virussjukdomen, enligt mediebolagets uppgifter.
Milutinovićs man hade fortfarande lätta coronasymptom när han kallades tillbaka i tjänst i mitten av april, men blev hemskickad efter ett par dagar då han fick ta ytterligare ett test som visat positivt.
"Inte fått hjälp"
USA:s president Donald Trump har mött kritik för att till en början ha tonat ned riskerna med coronaviruset. Sedan var smittspridningen ett faktum varpå hårda restriktioner och flygförbud infördes. Yanyah Milutinović är en av kritikerna.
– De i frontlinjen, polisen, sjuksköterskor och läkare, har inte fått den hjälp som de behöver. De är överbelastade, säger hon.
Den amerikanska kongressen beslutade i mars om ett krispaket på 2 000 miljarder dollar (runt 20 biljoner kronor) med anledning av virusutbrottet. Och ett kompletterande stödpaket riktat främst till småföretagare och sjukhus, värt 450 miljarder dollar, skrevs under Trump på fredagen.
Krispaketet innebär bland annat en engångssumma som ska delas ut till personer i ekonomiska svårigheter och företagare. Yanyah Milutinović ligger inte inom ramen för att kunna ta del av stödet som hon anser är både otillräckligt och kommer för sent.
– Det känns som att folket har gjort mer än vår regering gjort hittills, säger Milutinović och tar som exempel folk som delar ut mat till dem som inte har råd.
– Det är fint att se, och det ger hopp, säger hon med brusten röst.