Ytterligare två dödsfall med covid-19

Virusutvecklingen i världen fortsätter sin dystra utveckling med en kraftigt ökad smittspridning i flera länder. I Sverige har ytterligare två personer med bekräftad covid-19 rapporterats döda.

Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten.

Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten.

Foto: Amir Nabizadeh/TT

Hälsa och sjukvård2020-09-24 14:22

I Sverige har nu 5 878 smittade personer avlidit, enligt Folkhälsomyndigheten. Totalt har 90 289 personer bekräftats smittade av covid-19.

På de allra flesta ställen i Sverige är smittonivån ganska stabil, men det ser olika ut i olika delar av landet. Bland annat Västerbotten har haft en kraftig ökning de senaste dagarna, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på torsdagens pressträff.

En majoritet av regionerna befinner sig i normalläge och antalet coronapatienter inom intensivvården är låg, säger Iréne Nilsson Carlsson, folkhälsoråd, Socialstyrelsen. Hon beskriver läget som stabilt inom vård och omsorg.

I världen har Storbritannien, Danmark och Indien sett ökad smittspridning. Globalt har runt 32 miljoner coronafall konstaterats och 972 000 personer har avlidit till följd av covid-19.

– Den ökning som började förra veckan fortsätter även den här veckan och det ser ut som att vi går mot en ny rekordvecka tyvärr, säger Anders Tegnell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!