Hundratals demonstranter stormade Sveriges ambassad i Bagdad på torsdagen, rapporterar AP.
AFP:s fotograf som befann sig på platsen uppskattade antalet demonstranter som stormade ambassaden till ett tiotal, och beskrev dem som anhängare till den mäktige shiapredikanten Muqtada al-Sadr.
AFP:s fotograf uppger att stormningen var kortvarig, omkring 15 minuter. Demonstranterna ska sedan ha lämnat byggnaden fredligt när säkerhetsstyrkor kommit till platsen.
Eldade regnbågsflaggor
Innan al-Sadrs anhängare tog sig in i byggnaden protesterade de framför ambassaden. De delade även ut flygblad med meddelanden på arabiska och engelska som löd: "Vår konstitution är Koranen. Vår ledare är al-Sadr".
Demonstranterna tände också eld på regnbågsflaggor på uppmaning av al-Sadr, eftersom det skulle vara "det bästa sättet att provocera" dem som stödjer koranbränning.
Svenska UD uppger att personalen befinner sig i säkerhet.
"Vi är väl underrättade om situationen. Vår ambassadpersonal befinner sig i säkerhet och UD står i löpande kontakt med dem", skriver UD:s presskommunikatör Erica Tendal Kanold i ett mejl till TT.
Sveriges ambassadör i Irak har kallats upp och informerats om Iraks "starka protest mot den svenska regeringens tillåtelse för extremister att bränna en kopia av den heliga Koranen i huvudstaden Stockholm i går", skriver Iraks UD på Twitter.
Svenska UD bekräftar via mejl till TT att ambassadören kallats upp.
"Utvisa ambassadören"
Irakiska mediebolaget Rudaw rapporterar att al-Sadr skrivit på Twitter att den svenska ambassadören borde utvisas.
"Först, utvisa den svenska ambassadören som representerar ett land som är fientligt inställt till islam och stödjer omoral, och bryt bandet till det", skriver han på Twitter, enligt mediebolaget.
Vidare kräver al-Sadr bland annat att myndigheterna ska dra tillbaka koranbrännarens irakiska nationalitet, att han antingen ska återföras till Irak eller dömas i sin frånvaro.
Fördömanden
Det var i onsdags eftermiddag som en koran brändes utanför moskén vid Medborgarplatsen. Aktionen hade beviljats demonstrationstillstånd av polisen.
Efter det har flera länder, inklusive flera i Mellanöstern, fördömt händelsen. Också Iraks utrikesdepartement har framfört sitt fördömande.
Tidigare på torsdagen fördömde Turkiets president Recep Tayyip Erdogan koranbränningen "i starkast möjliga ordalag". Marocko meddelade också att man kallar hem sin ambassadör i Sverige i protest mot koranbränningen.
En talesperson på Irans utrikesdepartement kallar händelsen för "provocerande, ogenomtänkt och oacceptabel", enligt Al-Jazeera.
Även länder som Saudiarabien, Egypten och Syrien fördömer onsdagens koranbränning.
I slutet av januari i år samlades hundratals demonstranter utanför ambassaden i Bagdad för att protestera mot den högerextreme politikern Rasmus Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad i Stockholm. Liknande protester hölls även utanför det svenska generalkonsulatet i turkiska Istanbul.