Varnas efter att ha jobbat "krasslig"

Den anställde vid ett demensboende i Karlstad som gick till jobbet med coronasymtom får inte sparken – i stället har kommunen landat i en skriftlig varning, rapporterar Ekot.

Den anställde vid ett demensboende i Karlstad som gick till jobbet med coronasymtom får en skriftlig varning. Arkivbild.

Den anställde vid ett demensboende i Karlstad som gick till jobbet med coronasymtom får en skriftlig varning. Arkivbild.

Foto: Claus Gertsen / TT

Karlstad2021-01-07 07:40

Enligt Karlstad kommun har den anställde gjort sig skyldig till "en ganska grov förseelse”.

– Reglerna kring att man inte ska vara på jobbet om man har covidliknande symptom följer Folkhälsomyndighetens råd och vi som arbetsgivare har tydliga instruktioner om att det även gäller på vår arbetsplats, säger Veronica Molander, tillförordnad personalchef på Karlstads kommun, till Ekot.

Den anställde hade känt sig ”krasslig”, men gick trots det till jobbet utan att ha fått tillbaka resultatet av ett coronatest.

Provsvaret visade senare att den anställde var sjuk i covid-19 och därefter insjuknade halva personalstyrkan på den avdelning där personen var anställd.

Från Karlstad kommuns sida säger man att ärendet inte varit helt lätt att hantera, då det handlat om en tidigare okänd situation – vilket även bekräftas av den anställdes advokat Nils Högström.

– Såvitt jag kan påminna mig om har det inte funnits särskilt många rättsfall som har rört anställda som har gått till arbetet med någon annan smitta eller sjukdom i kroppen, säger han till Ekot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om