Under fredagens jättedemonstration i Glasgow avslutade Greta Thunberg sitt bejublade tal med ett ”vi ses i morgon” till demonstranterna.
Många hörsammade uppmaningen: på lördagsförmiddagen hade tusentals människor samlats vid Kelvingrove Park, frusna och genomblöta i den skotska förvintern.
– Jag är här för klimaträttvisa för människor, insekter och maskar och allt som lever, för att vår planet ska blomstra, säger Melanie Eve, som säger att hon har väntat i två och ett halvt år på att komma hit.
– Jag vill visa att vi är redo för förändring. Stor förändring.
– Vi fick vårdnaden om den här planeten, men vi misslyckas med uppdraget att skydda arterna och den biologiska mångfalden, sade Joe Nockels till TT:s utsända inför protestmarschen.
Äver 100 000
Arrangörerna uppskattade att över 100 000 människor slöt upp i marschen genom Glasgow.
Polishelikoptrar hovrade över folksamlingen av unga och gamla, med bland andra företrädare för organisationen Extinction Rebellion, känd för sina radikala klimataktioner.
Svenske Viktor Eckert demonstrerade i snålblåsten. Han anser att grunden till protest vid möten som klimatkonferensen COP26 är att man är missnöjd med hur det går till och att det finns en ambition att mobilisera underifrån.
– Det som händer utanför den exklusiva blå zonen skapar ett tryck på dem som är inne och förhandlar, säger han.
Precis som många andra på plats tror Viktor Eckert att förändringen inte sker i den blå zonen, utan i den breda folkrörelsen.
"En annan värld är möjlig"
Lördagens tåg avslutades i parken Glasgow Green. Många hade velat se Greta Thunberg tala för andra dagen i rad. Men arrangören meddelade i ett sms att hon ville ge plats åt andra, som ursprungsfolk och marginaliserade röster.
Vanessa Nakate, tongivande klimataktivist från Uganda, talade både i fredags och på lördagen. För henne handlar inte klimatkrisen enbart om väder, nettoutsläppsmål och statistik utan om "riktiga människor".
All utveckling av nya fossila bränslen måste upphöra, förklarar hon.
– Klimat- och ekokrisen är redan här, säger hon i sitt tal, enligt Sky News.
– En annan värld är möjlig. Vi kan göra det här tillsammans. Vi får inte tappa modet efter allt vi åstadkommit.
Där för att lyssna var Sonja Bakelova, Lovisa Tegnevik, Hanna Soldal, Clara van den Bos och Linnea Aronsson. De representerar Svenska kyrkan som är en av de organisationer som har observatörsstatus under COP26.
Gruppen har varit på plats i snart en vecka men tar bussen hem till Sverige på söndagen.
– Det känns tråkigt eftersom det här fortsätter en hel vecka till men vi är också trötta, det har hänt mycket grejer, säger Clara van den Bos.
Globala marscher
När demonstranter samlades i Glasgow hade redan protester genomförts i bland annat Australien. I Sydney och Melbourne visade demonstranter sitt massiva missnöje med premiärminister Scott Morrisons positiva inställning till gruvindustrin i landet. Många av demonstranterna hade klätt ut sig till kolklumpar i protest, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
I Sydkoreas huvudstad Seoul samlades en mindre skara, omkring 500 demonstranter, som vill se skarpare åtgärder i klimatarbetet.
Hundratals klimatdemonstrationer hölls runt om i världen, i Europa stora sådana i exempelvis i London och Köpenhamn.