Anonym "rekommendation" stoppade spårvagnen

Spårvagnstrafiken mellan ett par stationer i västra Göteborg stoppades i över två timmar i onsdags, rapporterar Göteborgs-Posten.

Spårvagnstrafiken stoppades vid en station i västra Göteborg i onsdags, till följd av ett anonymt meddelande. Arkivbild.

Spårvagnstrafiken stoppades vid en station i västra Göteborg i onsdags, till följd av ett anonymt meddelande. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Konflikter, krig & terrorism2021-03-19 19:25

Spårvagnstrafiken mellan ett par stationer i västra Göteborg stoppades i över två timmar i onsdags, rapporterar Göteborgs-Posten. Det skedde med anledning av ett anonymt meddelande som lämnades via Västtrafiks tjänst för kundsynpunkter kvällen innan. Meddelandet innehöll dock inget direkt hot.

"Vi rekommenderar att ni stoppar all spårvagnstrafik vid hållplatsen Sandarna i morgon onsdag (17/3) mellan klockan 19:00 till 19:30. Jag vet tyvärr inte mer än så", skrev avsändaren.

Trafiken stoppades vid grannhållplatserna Sannaplan och Kungssten, där två spårvagnslinjer passerar.

Västtrafik säger att både polisen och Säkerhetspolisen konsulterades. Trafiken stoppades inte på polisens uppmaning, meddelar polisen GP.

Bedömningen av sådana här saker görs från fall till fall, säger Västtrafiks säkerhetschef Fredrik Högbom.

– Samtidigt är det bättre att ta det säkra före det osäkra, det är bättre att stänga av trafiken än att någon far illa, säger han till GP.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!