Ytterligare en skottlossning i skånska Broby

En skottlossning har skett i Broby.

Det har skett två skottlossningar i skånska Broby i veckan. Dessutom var det en skottlossning i närliggande Glimåkra. Arkivbild.

Det har skett två skottlossningar i skånska Broby i veckan. Dessutom var det en skottlossning i närliggande Glimåkra. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Krim2023-07-16 22:57

På söndagseftermiddagen larmades polisen till en bostad i skånska Broby som hade ett misstänkt skotthål i ett fönster. Bostadsinnehavaren hade varit bortrest och upptäckte hålet först under söndagen. Polisens teori är att skottlossningen skedde i lördags då de larmades till Broby med anledning av att höga smällar ska ha hörts i området.

Ingen ska ha kommit till skada vid händelsen. En anmälan om mordförsök och grovt vapenbrott har upprättats, skriver polisen på sin hemsida.

Det är andra gången den här veckan som det har varit skottlossning i Broby. Den första skottlossningen var också mot en bostad i Broby, natten till onsdag. Natten till torsdag var det dessutom skottlossning i närliggande Glimåkra.

– Det är för tidigt att säga något om den här skottlossningen har något samband med någon annan, men det är självklart något vi tittar på under alla utredningar av så här grova brott, sade polisens presstalesperson Jimmy Modin till TT i samband med de två skjutningarna tidigare i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!