Konsumenter som köpt några av de berörda tahini- eller halwa-produkterna uppmanas att lämna tillbaka dem till butiken eller kasta dem.
Den som tror sig ha blivit sjuk av att äta produkterna ska kontakta miljö- och hälsoskyddskontoret i sin kommun, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.
Salmonella har påvisats i följande produkter:
Tahina Alburj, 400g, produktionsdatum 06/2020, bäst före-datum 11/2021.
Tahina Alburj, 400g, produktionsdatum 03/2020, bäst före-datum 08/2021.
Halwa Alburj extra pistage 800 g, produktionsdatum 08/2020, bäst före-datum 01/20/2022.
Halwa Alburj, 800 g, produktionsdatum 08/2020, bäst före-datum 01/2022.
Halwa Alburj, Pistachio 400 g, produktionsdatum 07/2020, bäst före-datum 12/2021.
Halwa Alburj, Extra Pistachio 400 g, produktionsdatum 07/2020, bäst före-datum 06/2021.
Tahina, Sedi Hisham, produktionsdatum 11/02/2021, bäst före-datum 10/02/2022.