Biffstek med ugnsgrillad aubergine och potatis
För 4 personer, 35 minuter
600 g utskuren biff
salt och peppar
smör och rapsolja
Till kryddsmöret:
50 g smör
1/2 tsk curry
1/2 tsk paprikapulver
Att äta till:
3 auberginer
1 rödlök
8 potatisar av fast sort
2 msk hackad, färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
blandade blad
Gör så här:
1. Skär auberginerna i bitar med 3 centimeters sida. Skala och skär rödlöken i klyftor. Tvätta potatisarna noga och skär dem i större klyftor.
2. Sprid ut aubergin, lök och potatis i en långpanna. Krydda med hackad timjan, riven vitlök, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivoljan. Grilla 20 minuter i ugnen på 200 grader. Vänd gärna runt vid halvtid.
3. Blanda 50 gram smör med 1/2 tesked curry, lika mycket paprikapulver samt lite salt och peppar till ett enkelt kryddsmör. Banka ut och stek biffarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar efter vändning. Servera med grillade grönsaker, kryddsmör och blandade blad.