23/3: Pytt med basilika

Pytt i panna är egentligen en underbar rätt. Våga släppa taget och tänk nytt, lättare och framför allt: våga lägga i "nya" ingredienser, som basilikapesto och pinjenötter.

Grönare och smakfullare pytt i panna får man med kyckling, basilikapesto och pinjenötter.

Grönare och smakfullare pytt i panna får man med kyckling, basilikapesto och pinjenötter.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-03-23 09:35

Basilikadoftande pytt i panna

För 4 personer, 25 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt kycklingen med exempelvis halloumi eller dylikt.

400 g kycklingfiléer

5–6 potatisar

1 morot

1 röd paprika

1 gul lök

1/2 purjolök

2 msk basilikapesto (grön pesto)

2–3 msk pinjenötter

smör och rapsolja

salt och svartpeppar

blandad sallad

färsk basilika

Gör så här:

1. Skala och skär potatis och morot i små tärningar. Strimla purjolöken, hacka den gula löken och skär paprikan i bitar. Skär kycklingköttet i bitar.

2. Stek potatis och morot i lika delar smör och rapsolja under lock i knappt 10 minuter. Lägg i gul lök, purjolök, paprika och kyckling. Stek och vänd ingredienserna i pannan ytterligare 5–6 minuter.

3. Rör ned pesto och krydda med ytterst lite salt (peston är ofta salt så det räcker) och svartpeppar. Lägg upp och strö pinjenötter över varje portion. Servera med en blandad sallad och färsk basilika.

Grönare och smakfullare pytt i panna får man med kyckling, basilikapesto och pinjenötter.
Grönare och smakfullare pytt i panna får man med kyckling, basilikapesto och pinjenötter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!