Basilikadoftande pytt i panna
För 4 personer, 25 minuter
Vegetariskt tips: Ersätt kycklingen med exempelvis halloumi eller dylikt.
400 g kycklingfiléer
5–6 potatisar
1 morot
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 purjolök
2 msk basilikapesto (grön pesto)
2–3 msk pinjenötter
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
blandad sallad
färsk basilika
Gör så här:
1. Skala och skär potatis och morot i små tärningar. Strimla purjolöken, hacka den gula löken och skär paprikan i bitar. Skär kycklingköttet i bitar.
2. Stek potatis och morot i lika delar smör och rapsolja under lock i knappt 10 minuter. Lägg i gul lök, purjolök, paprika och kyckling. Stek och vänd ingredienserna i pannan ytterligare 5–6 minuter.
3. Rör ned pesto och krydda med ytterst lite salt (peston är ofta salt så det räcker) och svartpeppar. Lägg upp och strö pinjenötter över varje portion. Servera med en blandad sallad och färsk basilika.