Svampfyllda tortellini med lax, räkor och avokado
För 4 personer, 20 minuter
400 g tortellini med svampfyllning
300 g laxfilé
200 g skalade räkor
2 avokado
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
salt och peppar
Gör så här:
1. Skär laxen i bitar med ungefär 3 centimeters sida. Dela avokadon och skär i bitar.
2. Koka tortellinin i saltat vatten, enligt förpackningen.
3. Koka upp vatten, grädde och vin. Tillsätt kycklingfond och red med majsstärkelse löst i vatten till en krämig konsistens. Sjud 5 minuter, salta och peppra.
4. Stek laxbitarna i lika delar smör och rapsolja. Låt pastan rinna av i durkslag. Fördela den på tallrikar och ringla över sås. Toppa med lax, räkor och avokado.