25/3: Mustig soppa

En mustig soppa mitt i veckan kan man inte säga nej till. Salsicciakorven ger djup till den smakrika rätten.

Salsiccian ger mycket smak åt soppan, här med kokt potatis. Kokt pasta passar också bra.

Salsiccian ger mycket smak åt soppan, här med kokt potatis. Kokt pasta passar också bra.

Foto: Eva Hildén Smith

Livsstil & fritid2020-03-25 09:35

Salsicciasoppa med grönsaker

För 4 portioner, 30 minuter

2 (ca 200 g) salsicciakorvar

1 gul lök

1 gul paprika

2 stora eller 4 små kokta potatisar

2 msk olivolja

1 hönsbuljongtärning

1 burk (400 g) krossade tomater

7–8 dl hett vatten

salt, peppar

2–3 msk hackad basilika

rostat bröd till servering

Gör så här:

1. Klipp upp skinnet på korven och gröp ut färsen. Smula ned i en bunke.

2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och tärna potatisen.

3. Mjukfräs löken i oljan utan att den tar färg, cirka 3 minuter. Blanda i korvfärsen och fräs cirka 3 minuter. Tillsätt paprikan och potatisen och fräs ytterligare 1 minut. Smula över buljongtärningen. Blanda i tomater och hälften av vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 10 minuter.

4. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens (den ska inte vara för tunn), smaka av med salt och ge den ett uppkok.

5. Peppra, toppa med basilika och servera med rostat bröd.

Salsiccian ger mycket smak åt soppan, här med kokt potatis. Kokt pasta passar också bra.
Salsiccian ger mycket smak åt soppan, här med kokt potatis. Kokt pasta passar också bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!