Salsicciasoppa med grönsaker
För 4 portioner, 30 minuter
2 (ca 200 g) salsicciakorvar
1 gul lök
1 gul paprika
2 stora eller 4 små kokta potatisar
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
1 burk (400 g) krossade tomater
7–8 dl hett vatten
salt, peppar
2–3 msk hackad basilika
rostat bröd till servering
Gör så här:
1. Klipp upp skinnet på korven och gröp ut färsen. Smula ned i en bunke.
2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och tärna potatisen.
3. Mjukfräs löken i oljan utan att den tar färg, cirka 3 minuter. Blanda i korvfärsen och fräs cirka 3 minuter. Tillsätt paprikan och potatisen och fräs ytterligare 1 minut. Smula över buljongtärningen. Blanda i tomater och hälften av vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 10 minuter.
4. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens (den ska inte vara för tunn), smaka av med salt och ge den ett uppkok.
5. Peppra, toppa med basilika och servera med rostat bröd.