Wok med nudlar, svamp och aubergine
För 4 personer, 25 minuter
250 g torkade äggnudlar
200 g färska champinjoner
2 normalstora auberginer
2 dl strimlad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk brunt farinsocker
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
3 dl vatten
1 msk konc. grönsaksfond
salt och peppar
thaibasilika
Gör så här:
1. Skär champinjoner och auberginer i bitar. Strimla purjolöken. Blanda allt i en skål, riv över vitlöken och blanda i farinsocker, soja, vinäger och hälften av oljan. Låt blandningen stå och dra i 10 minuter.
2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna. Dra kastrullen från värmen och låt dra i 2 minuter. Låt rinna av i durkslag.
3. Hetta upp en stor stekpanna. Stek nudlarna i resterande olja i en minut. Vänd ned grönsakerna och woka ett par minuter under omrörning. Avsluta med vatten och fond. Koka samman någon minut och smaka av med salt och peppar. Fördela i portionsskålar och toppa med thaibasilika.