Tortillas med mexikansk köttfärsröra
För 4 personer, 35 minuter
Till bröden:
6 dl vetemjöl + 2 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl vatten
3 msk rapsolja
Till köttfärsen:
500 g ren nötfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk finhackad chili
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten
3–4 kvistar färsk oregano
1 tsk salt
2 msk rapsolja
Tillbehör:
ost
gräddfil
Gör så här:
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Slå i vatten och olja och arbeta samman till en slät deg. Knåda ihop och dela den i 15 lika stora bitar. Kavla ut till tunna kakor. Grädda dem i drygt två minuter i ganska het stekpanna utan extra fett. Håll koll så bröden de inte blir brända. Håll varma under bakduk.
2. Finhacka gul lök och riv vitlöksklyftan. Ta bort frön och stjälk från chilin och finhacka. Grovhacka oreganon. Blanda med köttfärs, paprikapulver och salt.
3. Hetta upp en stekpanna och stek blandningen så att den får en lätt grynig konsistens. Tillsätt tomatpuré och vatten. Rör om så att allt blandar sig. Servera med bröd, ost och gräddfil.