28/3: Panna á la Italien

Massor av stekta eller grillade grönsaker, fläskfilé i skivor och en vitlöksdoftande rödvinssky är härlig mat. Servera med gott bröd. Komplettera med potatis eller pasta.

Den italiensk-inspirerade fläskfilépannan bjuds med massor av lök och grönsaker.

Den italiensk-inspirerade fläskfilépannan bjuds med massor av lök och grönsaker.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-03-28 09:35

Italiensk fläskfilépanna

För 4 personer, 45 minuter

600 g fläskfilé

4–5 tomater

2 färska gula lökar

2 färska rödlökar

1 gul paprika

1 röd paprika

1 grön paprika

1 zucchini

bladpersilja

olivolja

salt och peppar

Till skyn:

2 dl rödvin

1 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 dl hackade persiljestjälkar

1 msk konc. kalvfond

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

Att äta till:

gott, ljust matbröd

Gör så här:

1. Putsa och skär fläskfilén i 2 centimeter tjocka skivor. Banka ut köttet med köttklubba. Skala och skär lökarna i klyftor, tomater och zucchini i skivor och paprikorna i bitar.

2. Koka upp vin och vatten till skyn. Red med majsstärkelse löst i vatten och lägg i hackad vitlök, persiljestjälkar samt kalvfond. Låt sjuda 5 minuter innan den silas. Salta och peppra.

3. Pensla kött och grönsaker med olivolja och lägg dem på grillen eller i stekpannan. Varva allt i vid panna eller på uppläggningsfat. Ringla över skyn och garnera med baldpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!