Italiensk fläskfilépanna
För 4 personer, 45 minuter
600 g fläskfilé
4–5 tomater
2 färska gula lökar
2 färska rödlökar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1 zucchini
bladpersilja
olivolja
salt och peppar
Till skyn:
2 dl rödvin
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 dl hackade persiljestjälkar
1 msk konc. kalvfond
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
Att äta till:
gott, ljust matbröd
Gör så här:
1. Putsa och skär fläskfilén i 2 centimeter tjocka skivor. Banka ut köttet med köttklubba. Skala och skär lökarna i klyftor, tomater och zucchini i skivor och paprikorna i bitar.
2. Koka upp vin och vatten till skyn. Red med majsstärkelse löst i vatten och lägg i hackad vitlök, persiljestjälkar samt kalvfond. Låt sjuda 5 minuter innan den silas. Salta och peppra.
3. Pensla kött och grönsaker med olivolja och lägg dem på grillen eller i stekpannan. Varva allt i vid panna eller på uppläggningsfat. Ringla över skyn och garnera med baldpersilja.