Tacos med grillad kyckling
För 4 personer, 35 minuter
Till skalen:
8 dl majsströ
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
2 dl vatten
3 msk rapsolja
1 dl majsströ till utkavling
Till fyllningen:
300 g kycklingfilé
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk kinesisk soja
1 msk rapsolja
Till salsan:
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad chili
1/2 msk rapsolja
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
500 g passerade tomater
salt och peppar
Att äta till:
majskorn
valfria grönsaker i mindre bitar
riven ost
Gör så här:
1. Blanda majsströ, bakpulver, salt, spiskummin, vatten och olja. Dela degen i 16 bitar, vänd i majsströ och kavla ut till platta kakor. Grädda 2 minuter per sida utan fett i het stekpanna. Låt svalna hängande över skaft, eller liknande, för att få rätt form.
2. Strimla kycklingen. Blanda spiskummin, oregano, soja och rapsolja. Doppa kycklingstrimlorna i marinaden och grilla dem i grillpanna eller på grillen.
3. Skär paprikorna i bitar, hacka den gula löken, riv vitlöksklyftan samt finhacka chilin. Fräs med rapsolja någon minut. Tillsätt kryddor och passerade tomater. Koka upp. Vänd ned kycklingstrimlorna. Salta och peppra. Servera med skal, salsa samt tillbehör som majs, grönsaker och riven ost.