Egen taco

Tacos är både middag och fredagsmys i många hem. Här med kyckling, egen kryddblandning, salsa och tacoskal.

Fram med grillpannan eller grillen och njut av kyckling i egna tacosskal.

Fram med grillpannan eller grillen och njut av kyckling i egna tacosskal.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-01 09:30

Tacos med grillad kyckling

För 4 personer, 35 minuter

Till skalen:

8 dl majsströ

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 tsk spiskummin

2 dl vatten

3 msk rapsolja

1 dl majsströ till utkavling

Till fyllningen:

300 g kycklingfilé

1 tsk spiskummin

1 tsk oregano

1 tsk kinesisk soja

1 msk rapsolja

Till salsan:

1 röd paprika

1 grön paprika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk finhackad chili

1/2 msk rapsolja

1 tsk spiskummin

1 tsk oregano

500 g passerade tomater

salt och peppar

Att äta till:

majskorn

valfria grönsaker i mindre bitar

riven ost

Gör så här:

1. Blanda majsströ, bakpulver, salt, spiskummin, vatten och olja. Dela degen i 16 bitar, vänd i majsströ och kavla ut till platta kakor. Grädda 2 minuter per sida utan fett i het stekpanna. Låt svalna hängande över skaft, eller liknande, för att få rätt form.

2. Strimla kycklingen. Blanda spiskummin, oregano, soja och rapsolja. Doppa kycklingstrimlorna i marinaden och grilla dem i grillpanna eller på grillen.

3. Skär paprikorna i bitar, hacka den gula löken, riv vitlöksklyftan samt finhacka chilin. Fräs med rapsolja någon minut. Tillsätt kryddor och passerade tomater. Koka upp. Vänd ned kycklingstrimlorna. Salta och peppra. Servera med skal, salsa samt tillbehör som majs, grönsaker och riven ost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!