En grön panna

Passa på att frossa i grönt, exempelvis en grönsakspanna enbart kryddad med salt, peppar och bladpersilja så att de finstämda grönsakssmakerna inte går förlorade.

Grönsakspanna med halloumi och kikärtor kan serveras i stor kopp.

Grönsakspanna med halloumi och kikärtor kan serveras i stor kopp.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-11 09:35

Grönsakspanna med halloumi och kikärtor

För 4 personer, 20 minuter

1 gul paprika

1 grön paprika

1 röd paprika

200 g champinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 aubergine

1 ask körsbärstomater, ca 200 g

1 burk kokade kikärtor, ca 250 g

olivolja

salt och peppar

150 g halloumi

bladpersilja

Gör så här:

1. Dela paprikorna och ta bort mellanväggar och fästen. Skär i 2–3 centimeter stora bitar. Dela champinjonerna i 2–3 delar beroende på storlek. Skala och hacka den gula löken fint. Skär auberginen i 2–3 centimeter stora bitar. Dela körsbärstomaterna på mitten.

2. Stek paprikor, svamp, gul lök och aubergine med olivolja i stor panna eller gryta. Pressa eller riv i vitlöksklyftan. Vänd runt grönsakerna flera gånger under tillagningen.

3. Skär halloumi i sockerbitsstora tärningar. Tillsätt ost, körsbärstomater och avspolade kikärtor. Smaka av med salt, peppar och rikligt med bladpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!