Grönsakspanna med halloumi och kikärtor
För 4 personer, 20 minuter
1 gul paprika
1 grön paprika
1 röd paprika
200 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 aubergine
1 ask körsbärstomater, ca 200 g
1 burk kokade kikärtor, ca 250 g
olivolja
salt och peppar
150 g halloumi
bladpersilja
Gör så här:
1. Dela paprikorna och ta bort mellanväggar och fästen. Skär i 2–3 centimeter stora bitar. Dela champinjonerna i 2–3 delar beroende på storlek. Skala och hacka den gula löken fint. Skär auberginen i 2–3 centimeter stora bitar. Dela körsbärstomaterna på mitten.
2. Stek paprikor, svamp, gul lök och aubergine med olivolja i stor panna eller gryta. Pressa eller riv i vitlöksklyftan. Vänd runt grönsakerna flera gånger under tillagningen.
3. Skär halloumi i sockerbitsstora tärningar. Tillsätt ost, körsbärstomater och avspolade kikärtor. Smaka av med salt, peppar och rikligt med bladpersilja.