Panerad kolja med grönsaksris och kyld ingefärssås
För 4 personer, 35 minuter
600 g koljafilé
4 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till grönsaksriset:
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1 röd paprika
1 morot
1/2 zucchini
1 liten rödlök
1/2 chili
Till såsen:
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Att äta till:
citron
blandad sallad
Gör så här:
1. Blanda crème fraiche och majonnäs. Skala och riv färsk ingefära och vitlök. Blanda allt och smaka av med vinäger, salt och peppar. Ställ kallt.
2. Skär bort det yttersta gröna från zucchinin. Dela skalet i små tärningar. Skär även paprika, morot och rödlök i små tärningar. Finhacka chilin. Fräs bitarna 2 minuter med olja i en kastrull. Koka basmatiris. Blanda ris och grönsaker. Smaka av med salt.
3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek 2 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.