Festlig fisk

Färsk eller tinad fisk, några tomater och en zucchini. Där har vi grunden till en ugnsbakad fisk med fantastisk smak.

Torsk är en fisk som med enkla medel blir rena festmaten.

Torsk är en fisk som med enkla medel blir rena festmaten.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-05 09:40

Fisk i ugn

För 4 personer, 35 minuter

600 g torskfilé eller annan vit fiskfilé

3–4 mogna tomater

1 stor zucchini

2 dl grädde

2 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

1 tsk stötta fänkålsfrön

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 bit dagsgammalt lantbröd

2–3 msk smör

Att äta till:

kokt potatis

citron

blandad grönsallad

Gör så här:

1. Se till att fisken är skinn- och benfri samt helt tinad. Smöra en ugnsfast form och lägg i fisken. Täck med tunna skivor zucchini och tomat.

2. Koka upp grädde och vatten i en kastrull. Smula i en fiskbuljongtärning. Smaksätt med mortelstötta fänkålsfrön, salt och vitpeppar. Slå blandningen över fisk och grönsaker.

3. Kantskär och riv eller finfördela dagsgammalt lantbröd i matberedaren. Strö hacket över allt i formen.

4. Smält smöret och ringla det över ströbrödet och baka fisken i ugnen på 175 grader i 20–25 minuter. Servera med kokt potatis, citron och blandad grönsallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!