Fisk i ugn
För 4 personer, 35 minuter
600 g torskfilé eller annan vit fiskfilé
3–4 mogna tomater
1 stor zucchini
2 dl grädde
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 tsk stötta fänkålsfrön
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 bit dagsgammalt lantbröd
2–3 msk smör
Att äta till:
kokt potatis
citron
blandad grönsallad
Gör så här:
1. Se till att fisken är skinn- och benfri samt helt tinad. Smöra en ugnsfast form och lägg i fisken. Täck med tunna skivor zucchini och tomat.
2. Koka upp grädde och vatten i en kastrull. Smula i en fiskbuljongtärning. Smaksätt med mortelstötta fänkålsfrön, salt och vitpeppar. Slå blandningen över fisk och grönsaker.
3. Kantskär och riv eller finfördela dagsgammalt lantbröd i matberedaren. Strö hacket över allt i formen.
4. Smält smöret och ringla det över ströbrödet och baka fisken i ugnen på 175 grader i 20–25 minuter. Servera med kokt potatis, citron och blandad grönsallad.