Strimlad fläskytterfilé med fransk senapssås
För 4 personer, 30 minuter
600 g mörad fläskytterfilé
1 stor gul lök
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk konc. kalvfond
2 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 tsk finhackad färsk rosmarin
1 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
ris
haricots verts
körsbärstomater
Gör så här:
1. Putsa bort synligt fett från köttet. Skär det i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka den gula löken. Bryn kött och lök i medelvarm stekgryta i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.
2. Blanda vatten, grädde, fond, senap, riven vitlök, hackad rosmarin och vinäger i en kastrull. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Häll såsen över köttet och låt allt sjuda ett par minuter till.
3. Servera med ris, lättkokta haricots verts och halva körsbärstomater.