Tabboulech maritim
För 4 personer, 30 minuter
600 g rödspättsfilé
400 g räkor med skal
1 tsk sesamolja
2 msk rapsolja
1 tsk mald spiskummin
salt och peppar
Till tabboulehn:
3 dl bulgur
5 dl vatten
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
1 msk hackad färsk mynta
1 lime
1 krm svartpeppar
Att äta till:
3 tomater
1 bit gurka
blandade blad
lime
färsk mynta
dill
Gör så här:
1. Koka upp vatten och salt. Häll i bulgur och sjud under lock i cirka 12 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt dra 5 minuter till.
2. Tippa upp grynen på fat, ringla över olivolja och fluffa upp. Riv vitlök, hacka persilja och mynta. Riv det yttersta gröna skalet från en limefrukt och pressa i saften. Blanda och smaka av med svartpeppar.
3. Skär rödspättafiléerna i centimeterbreda strimlor och stek hastigt i sesam- och rapsolja. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Grunda med tabbouleh på tallrik och fördela fisk och skalade räkor över. Servera med mer lime och mynta samt sallad med tomater, gurka och blandade blad.