Friterad kyckling med mangoraja
För 4 personer, 30 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 msk worcestershiresås
salt och peppar
2 dl veteströbröd
1 liter friteringsolja
Till såsen:
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
2 msk het mango chutney
1/2 msk curry
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl konc. apelsinjuice
1 msk socker
salt och peppar
Att äta till:
pommes frites eller ris
blandad sallad
thaibasilika
Gör så här:
1. Blanda samman alla ingredienser till mangorajansåsen. Ställ den svalt.
2. Skär kycklingköttet i smala strimlor. Sprid ut strimlorna på en stor tallrik, salta, peppra och droppa över worcestershiresåsen. Låt kycklingen dra i 10 minuter. Värm oljan till 160 grader.
3. Lägg kycklingen i en plastpåse tillsammans med ströbröd. Ruska och häll ut på tallrik. Fritera 3–4 minuter i omgångar och avsluta med pommes frites. Servera med kyld mangoraja, blandad sallad och thaibasilika.