Pankofriterad lax med stekt ananas och sötsur sås
För 4 personer, 25 minuter
600 g skinn- och benfri laxfilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
salt och vitpeppar
2 dl pankoströbröd
1 liter friteringsolja
Till såsen:
1 1/2 dl chilisås på tomatgrund
1/2 dl strösocker
1/2 dl vitvinsvinäger
1 tsk thailändsk röd curry
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
Att äta till:
1 färsk ananas
1 msk rapsolja
ris
blandad salladsblad
1 limefrukt
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 3–4 minuter. Koka riset.
2. Skär laxen i två centimeter tjocka strimlor. Salta, peppra och rulla dem i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströ.
3. Värm friteringsolja till 160–165 grader i en vid kastrull. Fritera laxen 3–4 minuter.
4. Skala och skär ananasen i bitar. Ta inte med den hårda mittbiten. Stek i rapsolja så att de får färg. Lägg upp ris och ananas. Ringa över sås och toppa med lax. Servera med sallad och lime.