Ost- och pestofylld kyckling
För 4 personer, 30 minuter
4 kycklingfiléer, cirka 600 g
125 g mozzarella (1 påse)
2 msk basilikapesto
salt och peppar
veteströbröd
smör och rapsolja
Att äta till:
ugnsstekta potatisklyftor
tomatsås, färdig pastasås går bra
färsk basilika
pinjenötter
blandade salladsblad
Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in formen i en 200 graders ugn. Efter 20 minuter är potatisen klar att servera.
2. Lägg kycklingfiléerna på skärbrädan och snitta upp dem från sidan som korvbröd. Fördela basilikapeston och tunna skivor mozzarella i filéerna och krydda lätt med salt och peppar på utsidan. Vänd filéerna i ströbröd och stek i lika delar smör och rapsolja.
3. Värm färdig tomatsås och lägg som grund på tallrikarna. Fortsätt med kycklingen och toppa med färsk basilika och pinjenötter. Servera ugnspotatisen och en blandad sallad till.