Fyllda skal

Baba ghanoush ska egentligen göras på grillade auberginer, men det funkar med vanlig ugn också. Det här är så gott att man måste prova.

Återfyll och gratinera aubergineröran med timjan och parmesanost direkt i skalen.

Återfyll och gratinera aubergineröran med timjan och parmesanost direkt i skalen.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-07-02 09:35

Aubergine fylld med baba ghanoush

För 4 personer, 40 minuter

2 auberginer

1/2 msk salt

1 msk tomatpuré

1 krm socker

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk citronsaft

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 msk hackad färsk timjan

1 dl färskriven parmesanost

salt och peppar

Att äta till:

blandade blad

bröd

Gör så här:

1. Klyv auberginerna på längden. Salta snittytorna och ställ åt sidan i 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader.

2. Torka bort salt och vätska från auberginerna med hushållspapper. Sätt in halvorna i ugnen med snittytorna uppåt. Skeda ur innehållet efter 15 minuter ut utan att skada skalet. Spara de tomma skalen.

3. Kör det urskedade fruktköttet, tomatpuré, socker, vinäger, citronsaft och pressad vitlök i matberedare med kniven monterad. Tillsätt olivolja efter 20–25 sekunder och kör några sekunder till. Smaka av med salt och peppar.

4. Fördela röran i de tomma skalen. Toppa med hackad timjan och färskriven parmesanost. Gratinera några minuter i ugnen och servera med blandade blad, timjan och bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!