Fläsk med medelhavsgrönsaker
För 4 personer, 20 minuter
500 g fläskkött, kotlett eller skinkschnitzel
2 zucchini
1 aubergine
1 gul lök
3 tomater
1 dl svarta oliver
1 msk grovt hackad färsk rosmarin
olivolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
150 g fetaost i tärningar
blandade salladsblad
gott bröd
Gör så här:
1. Strimla köttet fint. Dela zucchini och aubergine på längden och skär dem i centimetertjocka skivor. Skiva tomaterna och skär den gula löken i tunna klyftor.
2. Börja med att steka köttet ett par minuter i olivolja under omrörning. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg i stället i grönsakerna. Stek dem sakta i olivolja till dess att de börjar bli något mosiga. Vänd ned köttet i pannan.
3. Tillsätt oliver och rosmarin (spar lite till garnering). Vänd runt och lägg upp på fat eller tallrikar. Toppa med rosmarin och fetaost. Servera med blandad sallad och gott bröd till.