Grön biff

De är lätta att göra och underbart goda. Rotsaksbiffar kan bli riktigt heta med chili, men nöjer vi oss med örter, lök och grönsaksbuljong.

Lätt frasiga rotsaksbiffar är goda som de är eller till halloumi, en kött- eller fiskbit.

Lätt frasiga rotsaksbiffar är goda som de är eller till halloumi, en kött- eller fiskbit.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-07 09:35

Rotsaksbiffar

För 4 personer, 20 minuter

6 normalstora potatisar

1 morot

1 liten palsternacka

1 bit rotselleri, 100 g

1 bit kålrot, 100 g

1/2 purjolök

1 msk grovt hackad färsk timjan

salt och peppar

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

2 ägg

smör och rapsolja

Att äta till:

blandade blad och färska örter

tunna skivor rödlök

Gör så här:

1. Skala och riv rotsaker samt välsköljd purjolök grovt, gärna i matberedaren. Blanda det rivna med grovt hackad timjan, grönsaksbuljong i pulverform, ägg, salt och peppar.

2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lika delar smör och rapsolja. Ta upp en "näve" av de rivna rotsakerna och tryck ihop till en boll så lite av vätskan rinner av. Lägg "bollen" i stekpannan och forma en ganska tjock, rund biff med stekspaden.

3. Sänk värmen och stek biffarna 2–3 minuter per sida. Hantera dem varsamt tills de har fått stekyta som gör att de håller ihop bättre. Serveras som alternativ till stekt potatis eller som ensamrätt med blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!