Vegetarisk pasta
För 4 personer, 20 minuter
400 g färsk pasta, gärna grön tagliatelle
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
1 tsk flingsalt
Att äta till:
100 g grön sparris, fryst går bra
2 små gula lökar
3 morötter
100 g färsk babyspenat
1 dl hackad bladpersilja
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl grädde
2 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
salt och vitpeppar
1 dl riven ost
bladpersilja
riven ost
Gör så här:
1. Bryt av nedre delen och dela sparrisarna i 5 centimeter långa bitar. Skala och dela de gula lökarna i klyftor. Skala och strimla morötterna. Skölj och hacka babyspenaten och bladpersiljan. Skala och riv vitlöksklyftan. Riv osten.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag innan den tippas tillbaka till kastrullen och blandas med olivolja, flingsalt och svartpeppar.
3. Fräs grönsakerna under omrörning i olivolja ett par minuter. Slå på grädde och vatten. Smula ned en halv tärning grönsaksbuljong. Blanda grönsakerna med pastan. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med bladpersilja och riven ost.