Grön start

En kött- och fiskfri inledning på veckan är en bra start. Här är en lättlagad, god pasta med gröna förtecken.

Börja med en grön inledning på veckan. Här en lättlagad och god pasta med gröna förtecken.

Börja med en grön inledning på veckan. Här en lättlagad och god pasta med gröna förtecken.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-27 09:30

Vegetarisk pasta

För 4 personer, 20 minuter

400 g färsk pasta, gärna grön tagliatelle

1 msk olivolja

1 krm svartpeppar

1 tsk flingsalt

Att äta till:

100 g grön sparris, fryst går bra

2 små gula lökar

3 morötter

100 g färsk babyspenat

1 dl hackad bladpersilja

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 dl grädde

2 dl vatten

1/2 tärning grönsaksbuljong

salt och vitpeppar

1 dl riven ost

bladpersilja

riven ost

Gör så här:

1. Bryt av nedre delen och dela sparrisarna i 5 centimeter långa bitar. Skala och dela de gula lökarna i klyftor. Skala och strimla morötterna. Skölj och hacka babyspenaten och bladpersiljan. Skala och riv vitlöksklyftan. Riv osten.

2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag innan den tippas tillbaka till kastrullen och blandas med olivolja, flingsalt och svartpeppar.

3. Fräs grönsakerna under omrörning i olivolja ett par minuter. Slå på grädde och vatten. Smula ned en halv tärning grönsaksbuljong. Blanda grönsakerna med pastan. Smaka av med salt och vitpeppar.

4. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med bladpersilja och riven ost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!