Torskgryta med tomat och dill
För 4 personer, 20 minuter
600 g torskfilé, färsk eller tinad
3 dl krossade tomater
1/2 gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 tärning fiskbuljong
1/2 dl hackad dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
tomater
citron
rostat vitt bröd
Gör så här:
1. Se till att fisken är tinad. Hacka den gula löken fint och fräs med smör i en kastrull eller låg gryta. Späd med krossade tomater, vatten och vinäger. Smula i en fiskbuljongtärning och tillsätt hackad dill. Salta och peppra.
2. Koka upp och sjud utan lock 2 minuter. Tillsätt fisk i bitar och lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda 6 minuter. Dra kastrullen från värmen och vänta 2–3 minuter innan grytan serveras.
3. Servera med kokt potatis, tomat och citron. Ett rostat vitt bröd smakar gott till.