Grytans tid

Än är det tid att göra gryta. En varm och snabb fiskgryta med tomat och dill är hur gott som helst, även om våren knackar lätt på dörren.

Torskgrytan med tomat och dill är mild och lättlagad husmanskost.

Torskgrytan med tomat och dill är mild och lättlagad husmanskost.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-12 09:35

Torskgryta med tomat och dill

För 4 personer, 20 minuter

600 g torskfilé, färsk eller tinad

3 dl krossade tomater

1/2 gul lök

1 msk smör

3 dl vatten

1 tsk vitvinsvinäger

1 tärning fiskbuljong

1/2 dl hackad dill

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Att äta till:

kokt potatis

tomater

citron

rostat vitt bröd

Gör så här:

1. Se till att fisken är tinad. Hacka den gula löken fint och fräs med smör i en kastrull eller låg gryta. Späd med krossade tomater, vatten och vinäger. Smula i en fiskbuljongtärning och tillsätt hackad dill. Salta och peppra.

2. Koka upp och sjud utan lock 2 minuter. Tillsätt fisk i bitar och lägg på locket. Sänk värmen och låt sjuda 6 minuter. Dra kastrullen från värmen och vänta 2–3 minuter innan grytan serveras.

3. Servera med kokt potatis, tomat och citron. Ett rostat vitt bröd smakar gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!