Wok med mango chutney
För 4 personer, 20 minuter
300 g kycklingfilé
300 g kryddig korv
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1/2 purjolök
rapsolja
1 tsk paprikapulver
1 dl mango chutney
1 dl vatten eller rödvin
1 tsk koncentrerad kalvfond
salt och peppar alt. strimlad chili
Att äta till:
ris
sambal oelek
blandad sallad
Gör så här:
1. Strimla kycklingfiléerna och skär korvarna i centimetertjocka skivor. Strimla paprikorna och skär purjolöken i centimetertjocka skivor efter noggrann sköljning.
2. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna och slå i lite olja. Lägg i kött och grönsaker och woka, eller stek dem vid ganska hög värme. Krydda med paprikapulver när kycklingköttet ser ut att vara genomstekt, normalt efter 2–3 minuter.
3. Blanda mango chutney med vatten eller rödvin och slå blandningen i pannan. Smaka av med koncentrerad kalvfond, salt och peppar alternativt fint strimlad chili. Låt allt koka upp, men just inte mer. Serveras med ris och blandad sallad.