Het wok

Wokad mat ska ha hög och tydlig smak. Chili och chutney är bra grundkryddor. Skulle inte de räcka kan man alltid ladda på med sambal oelek.

Wokad kyckling, kryddig korv och blandade grönsaker kryddas mer eller mindre stark med mango chutney.

Wokad kyckling, kryddig korv och blandade grönsaker kryddas mer eller mindre stark med mango chutney.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-13 09:35

Wok med mango chutney

För 4 personer, 20 minuter

300 g kycklingfilé

300 g kryddig korv

1 röd paprika

1 gul paprika

1 grön paprika

1/2 purjolök

rapsolja

1 tsk paprikapulver

1 dl mango chutney

1 dl vatten eller rödvin

1 tsk koncentrerad kalvfond

salt och peppar alt. strimlad chili

Att äta till:

ris

sambal oelek

blandad sallad

Gör så här:

1. Strimla kycklingfiléerna och skär korvarna i centimetertjocka skivor. Strimla paprikorna och skär purjolöken i centimetertjocka skivor efter noggrann sköljning.

2. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna och slå i lite olja. Lägg i kött och grönsaker och woka, eller stek dem vid ganska hög värme. Krydda med paprikapulver när kycklingköttet ser ut att vara genomstekt, normalt efter 2–3 minuter.

3. Blanda mango chutney med vatten eller rödvin och slå blandningen i pannan. Smaka av med koncentrerad kalvfond, salt och peppar alternativt fint strimlad chili. Låt allt koka upp, men just inte mer. Serveras med ris och blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!