Asiatiska fiskbullar med het chilisås
För 4 personer, 25 minuter
500 g torskfilé
1 ägg
1 msk fisksås
4 msk majsstärkelse
1 msk finhackat citrongräs
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk finhackad chili
1 limefrukt
1 msk riven färsk ingefära
olja till fritering
Till såsen:
1 dl strösocker
3 msk vitvinsvinäger
1 msk fisksås
3 dl vatten
1 1/2 msk majsstärkelse
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk finhackad chili
1 limefrukt
100 g skalade räkor
Att äta till:
ris
blandade blad i olika färger
Gör så här:
1. Koka upp och sjud socker, vinäger, fisksås, vatten och majsstärkelse i 2 minuter. Tillsätt kycklingfond, hackad chili samt rivet limeskal plus fruktsaft. Sjud 5 minuter. Droppa i räkorna när såsen är klar.
2. Finfördela fisken i matberedaren. Tillsätt ägg, fisksås, majsstärkelse, hackat citrongräs, vitlök, chili, 1 tesked rivet limeskal och ingefära. Avsluta med saften från limen. Kör ihop.
3. Forma runda bollar, stora som köttbullar. Hetta upp olja och fritera bollarna genom att försiktigt vända dem i oljan. Fritera i omgångar i cirka 3–4 minuter. Servera med ris och en blandad sallad.